Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

16 décembre 2006 6 16 /12 /décembre /2006 12:43

Chişinău-09.12.2006/11:25:06(BASA-general). Cele mai corupte instituţii din stat sunt cele judiciare, inclusiv avocatura, susţine preşedintele Vladimir Voronin.

Preşedintelui a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe naţionale privind combaterea corupţiei că acest fenomen "a pătruns în toate domeniile din ţară, astfel încât suntem îmbibaţi în toată masa ei". "Corupţia există chiar şi în rândurile slujbaşilor bisericii noastre, altfel niciodată nu ar fi apărut Mitropolia Basarabiei, sub care şi-au găsit acoperământ abaterile de la canoanele bisericeşti. Aici sunt interese care pot să sugă două ţâţe, cea a Moldovei şi cea a Bucureştiului" (subl.v.b.).

Potrivit lui Vladimir Voronin, "conducătorii unor organizaţii mafiote îşi crează partide politice pentru a se ascunde sub scutul legii, iar în cazul în care cineva din instituţiile anticorupţionale pune mâna pe ei, să aibă posibilitatea să strige că este o răfuială politică".

Preşedintele a criticat faptul că unii parlamentari folosesc microfonul în cadrul şedinţelor, care sunt transmise în direct, pentru a face lobby personal.

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir BULAT - dans manastiri-basarabene
commenter cet article

commentaires