Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

6 août 2007 1 06 /08 /août /2007 20:43

"După ce declarase anterior că nu se va întâlni cu Patriarhul Teoctist, care urma să vină într-o vizită la Chişinău, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, a venit, joi, la Bucureşti, în cadrul unei delegaţii a Bisericii Ortodoxe Ruse, ca să-şi ia rămas bun de la Preafericitul. ÎPS Vladimir şi alţi clerici de la Chişinău l-au însoţit în Dealul Mitropoliei pe ÎPS Iuvenali, Mitropolitul de Krutiţk şi Kolomensk, reprezentantul oficial la funeralii al Patriarhiei de la Moscova. În timpul slujbei de pomenire, oficiată de ierarhul rus, Mitropolitul Vladimir şi ceilalţi preoţi de la Chişinău, deşi cunosc şi vorbesc limba română, au tăcut molcom, fără să participe la rugăciunea comună, făcută în glas de către zeci de mii de credincioşi şi sute de preoţi. Numai spre finele slujbei, preotul Vadim Cheibaş, consilierul MCÎM, care şi-a făcut studiile în România, a început să cânte împreună cu toţi, iar Mitropolitul Vladimir a intonat, pe şoptite, rugăciunea comună.

Ieşind din Catedrala Patriarhală, unde s-a aflat, timp de două zile, sicriul cu trupul Preafericitului Teoctist, Mitropolitul Vladimir a binecuvântat creştinii români. Întrebat de noi ce înseamnă decesul PF Teoctist pentru Mitropolia condusă de el şi ce aşteaptă de la noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolitul Vladimir s-a pronunţat, pentru prima dată, pentru o „colaborare fructuoasă” între cele două mitropolii de la Chişinău. „Îi mulţumesc Domnului că am posibilitatea să mă închin la rămăşiţele pământeşti ale Preafericitului Patriarh Teoctist. Am venit aici ca să ne rugăm împreună la sicriul adormitului şi cred că nu este bine să judecăm astăzi. Există ierarhi înalţi, cărturari ai Bisericii Ortodoxe Române, care, la Sinodul local, vor decide despre alegerea noului patriarh. Noi îl vom îmbrăţişa cu dragoste şi sperăm, pe viitor, la o colaborare fructuoasă între Patriarhia rusă şi cea română, dar şi între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Mitropolia Basarabiei”, a declarat ÎPS Vladimir pentru TIMPUL, în faţa Catedralei Patriarhale din Bucureşti."

 

Pavel Păduraru

SURSA:  TIMPUL

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir BULAT - dans manastiri-basarabene
commenter cet article

commentaires

scepticul 06/08/2007 20:58

IPS Vladimir daca nu a vrut sa-l intilneasca viu pe PF Teoctist i-a 'intors' vizita la Bucuresti, cind acesta a plecat la Domnul...Asta da, fair-play!