Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Recherche

9 octobre 2011 7 09 /10 /octobre /2011 20:58

Kirill la Stefan

Seara - PF Patriarh Kirill a depus o coroană la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt.

 

Consider că este un gest de mare delicateţe, simţire şi diplomaţie. Şi asta mai ales - datorită scurtei alocuţiuni a Patriarhului, în care a făcut elogiul acestei personalităţi, asupra importanţei avute în faţa întregii creştinătăţi: Ştefan cel Mare şi Sfînt. Depunerea coroanei ar fi trebuit să aibă loc în prima jumătate a zilei, imediat după Sfînta Liturghie, oficiată în piaţeta din faţa Catedralei din centrul oraşului, dar din pricina unor răzleţe acte de protest, vizita aceasta a fost amînată pentru orele serii. Predica ţinută după pericopa evnghelică a fost despre frică şi anxietate în lumea contemporană, şi despre căile depăşirii acestora prin credinţa în Dumnezeu: "Iubirea desăvîrşită alungă frica" - spune Sfîntul Ioan Cuvîntătorul-de-Dumnezeu (Bogoslovul).

 

Ziua a avut, astfel, o finalitate mai mult decît onorabilă - pentru că s-a făcut în pofida pornirilor unor indivizi care sunt puşi pe harţă, inclusiv pe motive care-i depăşesc, şi nici nu le înţeleg măcar. 

 

La întîlnirea dintre Patriarh şi prim-ministrul RM, domnul Vlad Filat, s-a dat publicităţii ştirea că la anul va începe construcţia unei noi catedrale mitropolitane, la Chişinău, care va însemna un "simbol al unităţii societăţii moldoveneşti". Filat a mai subliniat că Guvernul condus de el face eforturi susţinute pentru ca predarea religiei ortodoxe în şcoli să "educe în copii dragostea pentru Dumnezeu".

 

Foto: site-ul Mitropoliei Moldovei.  

Partager cet article

Repost 0
Published by Vladimir BULAT - dans Agenda bisericească
commenter cet article

commentaires